sys-logo Slika
Kontakt telefon
+387 60 31 688 41
Novosti

Ekipa BHT1 u posjeti Udruženju Altruista "Ruke Prijateljstva"

Mirela Bektić Zonić jedna je od BH novinarki koja neumorno radi na promociji humanosti i svojim prilozima pokušava skrenuti pažnju javnosti na problema najugroženijih i onih koji im pomažu.

13.11.2023 13:40
Slika
Udruženje Altruista "Ruke Prijateljstva" koje u svom sastavu ima i dječiju kuhinju, nedavno je posjetila ekipa BHT12 na ćelu sa novinarkom i reporterkom Mirelom Bektić Zonić.
Udruženje Altruista "Ruke Prijateljstva" koje u svom sastavu ima i dječiju kuhinju, nedavno je posjetila ekipa BHT1 na ćelu sa novinarkom i reporterkom Mirelom Bektić Zonić.

Mirela Bektić Zonić jedna je od BH novinarki i reporterki koja neumorno radi na promociji humanosti i svojim prilozima pokušava skrenuti pažnju javnosti na problema najugroženijih, ali i onih koji im pomažu.

I ovaj put je ekipa BHT1 došla sa namjerom da se lično uvjeri u prenese širem auditorijumu kakvo je stanje u javnoj kuhinji u Lukavcu. 

Kao i svaki put do sada, i voaj put je susret sa našim korisnicima kuhinje bio emotivan i na licu novinarke ostavio tragove tuge i suzdržanih suza.

Prilog je rađen polahko, tišina je vladala kuhinjom, dok je najstarija korisnica naše kuhinje pričala svojupriču u kameru i mikrofon ekipe BHT1.

Za razliku od prijašnjih priloga, ovaj put smo imali priliku da se pohvalimo da nam je gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom dr. sci. Edinom Delićem, kroz projekatpomoći NVO (o čemu smo pisali u prijašnjem članku) dodijelila određena sredstva i time omogućila popunjavanje zaliha hrane.

Naša potpredsjednica je pomenula da do sada nismo imali pozitivne reakcije od strane kantonalnih vlasti, ali da su određene aktivnosti u toku i da se nadamo da će se i tu stvari promijeniti na bolje.

Važan dio intervjua koji je dala naša potpredsjednica je onaj u kojem se govori o projektu ukidanja PDVa na doniranu hranu.

Naime, od početka projekta i od ukidanja PDV-a na doniranu hranu, mi nismo dobili ni "kilu soli". 

Zvali smo i slali mailove na razne adrese, ali do dan danas smo dobili samo obećanje.

Na žalost, taj dio intervjua koji se bavi to temom je isječen i nije u prilogu.
0 0
© 2017 - 2024 djecijajavnakuhinjalukavac-uarp.com. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR