sys-logo Slika
Kontakt telefon
+387 60 31 688 41
Novosti

Televizijska ekipa FTV ponovo u posjeti javnoj kuhinji Udruženja Altruista "Ruke Prijateljstva"

Uvijek dragi gosti su nas ponovo posjetili i napravili priču o nama i našim korisnicima

14.11.2023 12:01
Slika
UARP je jedna od građanskih, nevladinih, neprofitnih humanitarenih organizacija koje u svom sastavu ima i kuhinju za djecu i druge najugroženije. U ambijentu kada ni privredi ne cvjetaju ruže, prikupljanje donacija u novcu i hrani postaje sve teže.

UARP je malo - a veliko humanitarno udruženje koje vrlo često posjećuju TV ekipe raznih televizija, kako državna i federalna tako i one kantonalne i lokalne.

Danas nam je u posjeti bila ekipa Federalne TV sa namjerom da još jednom širem auditorijumu prenese istinu o tome koliko je sve teže sakupiti dovoljno donacija, bilo u novcu bilo u hrani, za redovno pripremanje i raspodjelu besplatnih toplih dnevnih obroka za djecu i druge najugroženije kategorije u Gradu Lukavcu.

Tokom posjete i snimanja priloga, Azra Bećirović, novinarka FTV, naša Tuzlanka, provela je dugo vremena razgovarajući sa našim korisnicima, a kasnije i sa našim volonterima i potpredsjednicom udruženja, Selmom Zukić.

Teme su bile vezane za sve teže stanje u malim javnim kuhinjama am cijeli prilog će biti prikazan većeras i u programu FTV, u emisiji Federacija Danas.

0 0
© 2017 - 2024 djecijajavnakuhinjalukavac-uarp.com. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR