sys-logo Slika
Kontakt telefon
+387 60 31 688 41
Novosti

Novi pokušaj preuzimanja UARP-ovog Emailla

Humanitarni rad se pored stalne borbe za opstanak, suočava i sa problema ove prirode.

29.01.2024 09:35
Slika
Već po ko zna koji put nam se šalju lažni mailovi sa virusima sakrivenim u dodanu fotografiju, ali smo do sada uspješno izbjegavali zamke.


UARP, Dječija javna kuhinaj Lukavac ubrzano raste u svakom smislu.

U medijskom prostoru samo sve vidljiviji i jasno je da nam na taj način raste i popularnost i broj onih koji su spremni donirati i pomoći nas u našem radu.

Naravno, neko će zaključiti da ako pojedinac ili kompanija doniraju UARP-u da je na neki način on izgubio donaciju.

Zato se ponekada odluči na ovakav vid pokušaja sabotaže, preuzimanje maila, krađe sačuvanih kontakata, ili slanje neželjene pošte raznog neprimjerenog sadržaja sa email adrese žrtve (nas).

Na sreću, svaki dosdadašnji sličan pokušaj je ptkriven od strane administratore emaila i ove web stranice, ali to ne znači da se u budućnosti napadi neće ponoviti u sofsticiranijem obliku.

Ovaj pute se najvjerovatnije radi o nekome iz BiH ko je ili "hijackovao" gmail "reginnpartick@gmail.com na IP adresi 209,85,220,41 u gradu Mountain View , u saveznoj Američkoj državi Kalifornija., ili je koristio sofisticiran software tipa "Tunnel Bear" da se "dislocirao" na tu adresu i otvori lažni gmail nalog.

Kako god, ovo je još jedan primjer sa čime se mi u UARP Dječijoj javnoj kuhinji Lukavac moramo nositi provodeći svoju humanu misiju.

0 0
© 2017 - 2024 djecijajavnakuhinjalukavac-uarp.com. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR