sys-logo Slika
Kontakt telefon
+387 60 31 688 41
Novosti

Rad Dječije javne kuhinje Lukavac prepoznat od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike

Dugogodišnji napori da se Dječija javna kuhinja Lukavac prepozna kao ozbiljan društveno-socijalno korisni subjekt, napokon su urodili plodom

29.12.2023 10:44
Slika
Ugovor o doniranju novčanih sredstava koji je u ime Dječije javna kuhinja Lukavac potpredsjednica udruženja, Selma Zukić, potpisala sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, na najbolji način će zaključiti ovu 2023. godinu. koja je bila vrlo izazovna za Dječiju javnu kuhinju Lukavac.


Već sedmu godinu Dječija javna kuhinja Lukavac se trudi da dokaže da je jedno od ozbiljnih humanitarnih udruženja koje svojim postojanjem i radom dorinosi opštem dobru lokalne društvene zajednice. Osporavanja su dolazila sa svih strana, pa i od onih na koje je Dječija javna kuhinja Lukavac računala da će joj biti oslonac.

 

Sedam teških godina je trajala naša borba i napokon smo dobili priznanje koje vjerujemo da smo još odavno zaslužili.

 

Iskušenja kroz koja smo prolazili sve ove godine ne bismo poželjeli nikome.

 

Donacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike nam je jedan od najjačih podstreka u ovih sedam godina da nastavimo još odlučnije sa aktivnostima kojima je cilj da djeci i drugi socijalno ugroženi u Lukavcu osiguramo barem malo dostojanstva i sigurnosti kroz jedan topli obrok dnevno.

 

Tekst o ovome možete pročitati na sledećem linku:
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine | Javnim kuhinjama u Federaciji BiH 350.000 KM (fbihvlada.gov.ba)

Podijeli na Facebooku

0 0
© 2017 - 2024 djecijajavnakuhinjalukavac-uarp.com. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR